On tässäkin oma tapansa viettää viikonlopun alkua, olen nimittäin kirjoittamassa lyhyttä satua.

Siis ihan oikeaa satua, sellaista, jota voisi joskus vaikka lapsillekin lukea. 

Köyhänä olemisessa on sekin yksi hyvä puoli, että voi baariin lähtemisen sijaan (en itse edes tykkää käydä pahemmin ulkona iltaisin koska olen introvertti - oikeastaan harrastan vain hyvillä keikoilla käymistä) keskittyä luovaan olotilaan ja saada aikaan jotakin semihyödyllistä oman harrastuksensa parissa. Välttyy helposti myös (liialta yleiseltä sosiaaliselta elämältä/sen) akwardeilta tilanteilta kun pysyttelee kotona rauhallisessa ympäristössä. Tämä käy itselleni juurikin hyvin.

Tykkäsin itse nuorempana lukea kamalasti Grimmin satuja - itseasiassa pidän niistä yhä ja myös satunnaisesti luen niitä silloin, kun mieli anoo pääsyä vapaalle kaikista rasitteista. Jotenkin vaan disneyfilmatisoidut prinsessasadut eivät itseeni iske (miinus Kaunotar & Hirviö sekä niistä uudemmista Frozen) koska ne eivät ole sisällöltään tarpeeksi realistisia ja syvällisiä. Maailma on tarpeeksi pinnallinen á la ikiklassikko Lumikki jo valmiiksi, joten en kovin mielelläni myöskin katsele tai lueskele kaikenmaailman höttöä.

Huomasin itse kirjoittaessani (kirjoitan linnuista), että käsittelin aiheina jo joutsenparin toisen osapuolen kuolemaa, rumaa, epäkelpoa äitihahmoa sekä maailman yleistä synkkyyttä. Tyypillistä minulle, ei minusta olisikaan ehkä ihan kaikkein pikkuisimmille satutädiksi. Vaikka tosissaan yhdessä vaiheessa haaveenani olikin itse kirjoittamani sekä jonkun toisen kuvittama lasten satukirja. Sellainen vaan olisi joskus ollut niin ihana idea. :)

Onnittelut vaan niille, jotka tuossa onnistuvat. Täytynee olla aikas valoisa ja vakaa persoona.

Tässäkin varmaan menee taas suurin osa yöstä. Yleensä kun alan jotakin suuremman luokan projektia tekemään, niin siinä menee itseltäni kauan aikaa, että saan sen toteutettua. 

Onneksi fantasian(kin) toteutukseen löytyy aina seuraksi myös laadukasta musiikkia sekä perjantain kunniaksi jonkin verran hyvää viiniä. :)

Ehkäpä minä saankin jotain aikaiseksi tänään.

NP: Nick Cave and the Bad Seeds - Mermaids

 

mermaid.jpg